ایفما

جشنواره های فیلم

برلیناله ۲۰۲۵

برلیناله ۲۰۲۵

غرفه ایفما در «برلیناله»، با ارائه هشت پروژه منتخب در «بازار فیلم اروپا» و میزگردی درباره اسکار با همکاری EFM همچون دوسال گذشته، از ۱۳ تا ۲۰ فوریه ۲۰۲۵ پذیرای سینماگران ایرانی و‌غیرایرانی خواهد بود. همچنین برای پیشبرد سینمای مستقل ایران، ایفما امسال با فراخوانی از فیلم‌سازان ایرانی درون و‌برون مرزی، درخواست کرد تا طرح‌های فیلمهای بلند داستانی خود را ارسال کنند. از میان ۲۹ پروژه دریافتی، هشت پروژه توسط هیئت انتخاب، برای ارائه در بازار فیلم اروپا( EFM) برگزیده شدند.
هیئت انتخاب طرح های سینمایی منتخب به ترتیب الفبا:
-فرزاد پاک، تهیه کننده
-مهشید زمانی، منتقد و پژوهشگر سینمایی
-رضا سرکانیان، فیلمساز
-کاوه فرنام، تهیه کننده
-سینا عطائیان، فیلمساز و مدرس دانشگاه
-فرهاد ویلکیجی، فیلمساز و طراح صحنه
طرح‌های انتخابی به ترتیب الفبا عبارتند از:
-از نگاه یک شاهد عینی/ رامین سلطانی
-چهارشنبه دیگه می بینمت/ سعید نصیری
-خانه اشتراکی/ اشکان احمدی
-خسوف ماه شمال شرقی/ تورج اصلانی
-زمان دروغ می گوید/ امین پوربرقی
-می خواهم با تو‌ برهنه شنا کنم/ آوا ایراندوست
-نام من مریم است/ نفیسه مطلق
-نخ و سوزن/ تارا آغداشلو
‌جهت آماده سازی بهتر طرح های برگزیده، چهار جلسه کارگاه آموزشی، تحت عنوان «نحوه ارائه پروژه در بازار جهانی فیلم» برای مؤلفان این پروژه‌ها توسط ایفما در حال برگزاری است. اولین‌ و دومین جلسه مجازی این ‌کارگاه‌ها که به صورت رایگان ارائه می شود، تحت نظارت تهیه کننده معروف ایتالیایی ، استفانو تیلدی ، در روز ششم‌ دسامبر ۲۰۲۴ و هفتم ژانویه ۲۰۲۵ برگزار شد. با آرزوی موفقیت برای همه طرح‌‌های برگزیده، از همه دست اندرکاران سینمای ایران و ‌جهان دعوت می‌کنیم تا در جلسات و دیگر گردهمایی‌های ایفما در « بازار فیلم اروپا» (EFM) شرکت کنند:
—-۱۳ فوریه ، ساعت ۴ بعد‌از‌ظهر
دعوت به افتتاحیه غرفه ایفما برای صرف نوشیدنی و مزه
مکان: Martin Gropius Bau, 1st floor, booth 125,
——۱۴ فوریه ، ساعت ۱۲ ظهر
جلسه ارایه هشت پروژه سینمای مستقل ایران
مکان: Conference Lounge, Gropius Pavillion, Niederkirchnerstr, 7
——۱۴ فوریه ، ساعت ۷ شب
کوکتل پارتی
مکان: Mollstraße 1, Mitte Berlin 4th floor, The Noho
—-۱۸ فوریه ، ساعت ۳:۳۰ بعد‌از‌ظهر
میزگرد «علیه پروپاگاندا؛ آکادمی اسکار چگونه می تواند به فیلمسازان مستقل کمک کند» با حضور سیمون باومن (مدیر جرمن فیلم)، زر امیر‌ابراهیمی (بازیگر و کنشگر اجتماعی) و مهشید زمانی (منتقد و پژوهشگر سینمایی). ملانی گودفلا (خبرنگار ارشد سینمایی نشریه دد لاین) گرداننده این‌ میزگرد خواهد بود.
مکان: Conference Lounge, Gropius Pavillion, Niederkirchnerstr, 7

بازیگر، تهیه‌کننده و کنشگر ایرانی-فرانسوی. زر برای نقش‌آفرینی‌اش در فیلم جنایی "عنکبوت مقدس"، جایزه بهترین بازیگر را در جشنواره فیلم کن 2022 به‌دست آورد. زر عضو آکادمی اسکار است و به عنوان یک فعال مدنی همواره از جنبش "زن، زندگی، آزادی" حمایت کرده است.

از سال 2019 مدیریت جرمن فیلم را عهده دار اسن.تحت رهبری او این سازمان ابتکارات جدیدی را راه‌اندازی کرده، از حمله کمپین‌های موفق اسکار راسازماندهی کرده و فیلم « دانه اجبر مقدس» را به عنوان نماینده آلمان به اسکار معرفی کرده است، سیمون عضو هیئت‌مدیره‌ AG DOK و MFFV بوده است و از سال 2005 نمایندگی جرمن فیلم در اروپا شرقی را عهده دار بوده است.. سیمون باومن تا پنج سال آینده ریاست جرمن فیلم را عهده دار خواهد بود.

منتقد فیلم، پژوهشگر و‌مشاپر حقوق بسر، کار خود را در دهه 1990 با همکاری با نشریات معتبر سینمایی در ایران آغاز کرد. مهشید به عنوان تحلیل‌گر در مطبوعات سینمای چون بخش فارسی رادیو و تلویزیون صدای آمریکا، رادیو ، تلویزیون و وبسایت بی‌بی‌سی فارسی فعالیت دارد. به عنوان یک منتقد فیلم مقاله پژوهشی او درباره "تصویر زن در سینمای ایران" به مرجعی برای دانشجویانی که در این حوزه تحقیق می‌کنند، تبدیل شده است. در سال 2008، زمانی سازمان غیرانتفاعی "داکیومنتری ویسز “ را تأسیس کرد که به ترویج فیلم‌سازی مستند و آگاهی اجتماعی کی پردازد، تحت مدیریت او، این سازمان کارگاه‌ها و مسترکلاس‌های تأثیرگذاری با حضور فیلمسازانی چون راس مک‌الوی، عباس کیارستمی، اصغر فرهادی، لئونارد هلمریچ، رخشان بنی‌اعتماد و بسیاری دیگر برگزار کرده است. در حال حاضر، مهشید عضو IIFMA و در حال تحقیق روز پروژه نوآورانه است که تیوری «سفر قهرمانان زن» مورین مارداک را با تجربیات بازیگران زن ایرانی از انقلاب 1979 تا قیام "زن، زندگی، آزادی" مقایسه می‌کند. او همچنین پتیشنی به منظور درخواست تغییر سیاستهای اسکار تهیه کرده است.

خبرنگار ارشد بین‌المللی فیلم در سایت Deadline Hollywood است که اخبار فیلم و تلویزیون را از فرانسه، اروپا و خاورمیانه پوشش می‌دهد. او به‌ویژه به چگونگی تداخل سیاست با فرهنگ و سینما علاقه‌مند است و در کنار آن به پوشش تمام جنبه‌های صنعت فیلم می‌پردازد. او همچنین برای نشریات Screen International، Variety و Moving Pictures و روزنامه بریتانیایی The Independent، مجله سرگرمی Heat و روزنامه ژاپنی The Daily Yomiuri می نویسد. ملانی در رشته روزنامه‌نگاری در رویترز آموزش دیده است.
تگ ها:

Copyright @2025 IIFMA. Designed By IIFMA Team